Kloka ord av Nalle Puh

"Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?'."

Gott nytt år!

2009 var sannerligen ett förändringarnas år! Jag har stora planer för 2010! Jag planerar ett hejdundrande 30-årsfirande, en ordentlig viktminskning, en resa till USA och mer jobb med mig själv.

Det kommer bli gött det! Ikväll skålar jag med sockerfri red bull vid tolvslaget, hittade ingen lightcider. Men skål som skål och gott nytt 2010!!!

Dag 4 lider mot sitt slut

Det känns äntligen som om det värsta är över och tur är väl det. Imorgon skall jag jobba långpass och jag har fortfarande ont i ryggen och har dessutom åkt på en förkylning. Att må dåligt från pulvret utöver det hade varit galet jobbigt.

Smygvägde mig lite, men håller inne med resultatet tills på söndag, men det ser sjukt lovande ut, så mycket kan jag avslöja :)

Pulver, pulver och mer pulver!



Var och hämtade leverans från Modifast för en stund sen. 2 stora kartonger med 10 lådor i vardera. 160 pulvermåltider. Mat i 40 dagar. Choklad-, banan- och vaniljsmak.

Låter det inte mumsigt?

Det värsta är att jag nog kommer behöva kånka hem ytterligare 3-4 såna här lådor innan jag är klar. Nästa gång skall jag nog slå på stort och beställa några lådor med hallonsmak också.

Dag 3 slut

Shit, idag har det varit jobbigt! Jag har känt mig frusen, yr, trött och lättirriterad. Dag 3 och dag 4 är värst säger de som har pulverdietat innan. Med andra ord har jag morgondagen kvar och sedan kommer det att bli lättare.

Jag längtar redan kan jag ju säga!

Morr!

Jag träffade på en gammal bekant till mamma idag och vi pratade en stund. Hon började prata om kost och vad hon tyckte att jag borde äta. Jag sa att jag redan håller på med ett program och berättade om pulverdieten jag går på. 

Människan blev helt rabiat! Hon stod och gormade om att pulvret skulle förstöra min kropp, att jag absolut inte skulle dricka lightläsk och att jag bara var tjock för att jag säkert har fel på sköldkörteln och att jag bara behövde dra ner på gluten och mjölkprodukter och så skulle jag minsann bli smal. Jag försökte försvara mig, sa att det har testats allt sånt etc. men det gick inte. Jag försökte att avsluta och gå iväg men hon ställde sig framför mig och fortsatte att tjata. Jag väntade en stund och gick sen förbi henne ändå och då stod hon och skrek efter mig när jag gick.

Nu i efterhand inser jag att jag bara skulle bett henne hålla käften och gå därifrån så fort jag kunde men iom mamma och allt det där så ville jag inte vara ohövlig. Dumt egentligen. Om det finns ett liv efter detta så lovar jag att mamma satt där på sitt lilla moln och hötte med näven åt henne och var minst lika förolämpad och arg som jag var.

Jag blir så sjukt trött på folk som skall tvinga på andra sina åsikter och vägrar se saker och ting från någon annan vinkel än sin egen.

Usch, skitkärring! Jag var så arg att jag grät när jag kom hem. Skönt att skriva av sig här lite. Men ändå!

Ser jag tjock ut i den här?


Heja Modifast!

Jag gick in på www.modifast.se dagen före julafton för att beställa ett gäng lådor med pulver. 4 lådor med vaniljsmak, 3 lådor med banansmak, 3 lådor med chokladsmak blev det, 80 st påsar totalt. Precis när betalningen skulle gå igenom så kom det upp ett felmeddelande på skärmen att inte betalningen gick att genomföra.

Jag ringde upp Modifast kundtjänst och killen i telefon sa att betalningen inte gått igenom och så tog han en ny beställning.

Idag fick jag mail om att min order hade skickats, gånger två! Så nu har jag då totalt 160 stycken påsar som är på väg hem till mig. Hujedamig! Visseligen så kommer de ju gå åt, men jag kanske hade velat ha någon annan smak... Orkar inte skicka tillbaka nåt dock så det får bli som det blir, men lite koll får de allt skaffa sig på kundtjänsten där...

Dag två nästan över

Idag har det varit ganska jobbigt faktiskt. När jag vaknade var jag riktigt yr och jag är hungrig mest hela tiden. Det skall bli lättare om ett par dagar säger de. Kroppen skall sättas i svält och sedan skall hungerskänslorna dämpas och man skall tydligen bli piggare.

Det låter inte så värst hälsosamt egentligen men det är tydligen ingen fara att göra så. Ketos skall ju kicka in och sådära (som jag skrev om igår).

I vilket fall som helst, jag lever men inte så mycket mer. Det hade hjälpt om jag sluppit ryggskott så jag kunde röra på mig mer, men det är som det är.

Mathallisar

Jag har vaknat flera gånger i natt på grund av ryggskottet. Varenda gång jag vaknat så har jag precis drömt om mat. Jag drömmer att jag äter fast jag inte borde, jag drömmer att jag står inne på McDonalds och gråter för att jag inte kan äta nåt... Hur skall detta sluta? Jag är bara på dag 2??

Provsmakningsdags

Nu när jag skall pulvra i 3 månaders tid så tänkte jag att det var lika bra att sätta igång och testa provpåsarna som jag fick med mig hem ifrån Obesitasmottagningen för att konstatera vilka soppor eller shakes jag skall köpa. Istället så blev det en lista på vilka jag inte skall köpa!

Allevos kick start soup - Thai
Smaken var det egentligen inget fel på, men konsistensen var fruktansvärt otrevlig. Har ni provsmakat en soppa eller sås direkt efter att man har haft i mjöl för att reda? Så var konsistensen. Mjölig och otrevlig.



Allevos kick start soup - Potatis och purjolök
Förutom att den hade samma mjöliga konstistens som thaisoppan så smakade den dessutom vedervärdigt! Jag kan med stor säkerhet säga att det var något av det värsta jag smakat på.




Modifast LCD Kaffe
Jag tror att den här shaken är klockren om man gillar kaffe med mjölk och socker. För mig som inte pallar kaffesmak så var den ingen höjdare dock.


Modifast LCD Sparris

Den luktade kemiskt och smakade inte alls särskilt gott. Dock måste jag tillägga att jag alltid har haft lite svårt för redda soppor så länge de inte är gräddbaserade. I vilket fall, inget för mig den här.


Modifast LCH Potatis och purjolök
Den här soppan är verkligen svår att få ner. De sa på apoteket att man kunde ta i lite paprikapulver för att göra den mer uthärdlig men det gjorde den nästan värre. Ingen höjdare alls faktiskt!

Ja, vad hände egentligen?

”Det blev en förvandling från oxe till loppa,
i en rasande fart som inget kunde stoppa.
Du är ett exempel vi alla behöver, men säg mig:
vad hände med huden som blev över?”



Patience my dear, patience



Som vanligt vill jag se resultat direkt. Då får jag påminna mig själv om att allt tar sin tid. Jag har ju för sjutton nyss börjat. Bokstavligt talat. Drack min första shake för en halvtimme sen.

Tålamod.
Tålamod.

Krympningsrapport 27/12-09

På startdagen för pulverdieten ser vikt och mått ut så här:


På vågen: 118 kg

Midjemått: 118 cm

Under bysten: 97 cm

Höftmått: 125 cm

Dag ett - nu kör vi!

Idag är första dagen på pulverdieten. Alla som har kört den säger att de första dagarna är värst men om man bara pushar sig igenom dem så blir det lättare och på 5:e eller 6:e dagen så går kroppen in i ketos och då slutar man känna hunger, blir piggare och mår allmänt bättre. Men som sagt, jag är på dag ett fortfarande.

Long way to go...

Provkör lite

Jag kommer att börja blogga här på riktigt den 27:e december. Då börjar jag även med pulverdieten. 12 veckor med endast måltidsersättningar i flytande form. Får inte äta något annat över huvud taget. Dricka får jag dock men då endast vatten, mineralvatten, lightsaft, lightläsk, te (med sötningsmedel) och buljong.

Det kommer inte bli lätt det här, men kilona skall rasa, bannemej!

RSS 2.0